Werkwijze

Een eigen stijl

De stijl waar ik het liefst in werk staat bekend als “portrait journalism”. Deze stijl probeert sfeer en emotie vast te leggen in “echte”, maar wel stijlvolle en artistieke foto's. Zo onopvallend mogelijk te werk gaan in plaats van geforceerd poseren. Tijdens een fotosessie wordt een uitgebreide serie foto's gemaakt. Hiervan wordt een cd samengesteld. Op deze manier kunt u thuis op uw gemak kiezen welke foto's u graag wilt laten afdrukken.

Uniek resultaat

 • Ik werk graag in een informele sfeer
 • Probeer iedere foto uniek te laten worden
 • Eigen inbreng wordt op prijs gesteld, ideeën zijn van harte welkom
 • Ik speel met vlakverdeling, kleur contrast, scherptediepte en verhouding voor een creatief resultaat.

Tips voor portretfotografie

 • Kleding en achtergrond:
  Neutrale kleding: zwart of wit en natuurlijke tinten. probeer drukke patronen zoals kleine ruitjes,drukke strepen te vermijden. Zwarte kleding geeft een mooi effect op zowel witte als zwarte achtergrond. Bij zwarte kleding op een zwarte achterwand is het mooi om een shirt/blouse aan te trekken met een mooie halsuitsnede. Maar ook zwarte kleding met één onderdeel in een felle kleur kan een leuk effect geven. Witte kleding en pastelkleurige kleding geeft ook een heel mooi effect, heel naturel op een witte achterwand, in sepia, zwart-wit of kleur. Op een zwarte achterwand springt het er mooi uit door het grote contrast. Spijkergoed geeft een tijdloos casual effect. Het belangrijkste is om iets aan te trekken waarbij u zich op uw gemak voelt.
 • Attributen
  Om foto’s een persoonlijk tintje te geven is het misschien leuk om zelf iets mee te brengen voor op de foto. Neem bijvoorbeeld uw muziekinstrument mee, een favoriete knuffel of iets anders wat voor u of uw kind van betekenis is.
 • Baby's en kinderen
  Het mooiste is het als u uw kind zoveel mogelijk effen kleding aangeeft, dit komt mooier over dan drukke prints. Verder komen lichte kleding voor kinderen ook mooier uit dan donkere kleding. Dus doe liever iets wits, pastel of natuurlijke tinten aan. Het is tevens leuk, juist voor een foto in kleur, om een heel felgekleurd extra shirt mee te nemen, limegroen, felrood.
 • Groepsfoto's
  Voor groepsfoto’s is het sleutelwoord harmonie. Of u nu besluit allemaal kleding aan te trekken die pastelkleur of aardetinten als hoofdtoon hebben, of allemaal dezelfde kleur zoals zwart, wit of spijkergoed. Het voornaamste idee is te vermijden dat een persoon duidelijk domineert qua outfit, tenzij dat juist de bedoeling is. Spijkerbroeken met daarop een wit shirt, blouse of trui kan bij iedereen anders staan maar geeft toch eenheid. Bijna iedereen heeft dit wel in zijn of haar kast hangen.
 • Zwangerschap
  Als u zwanger bent is het mooiste om uw buik te laten fotograferen, zo rondom de 36 weken, dan is uw buik mooi rond. Let erop dat u een paar uur voor de sessie geen strakke kleding draagt die strepen/afdrukken in uw huid achterlaat. Zwarte of witte kleding is mooi, evenals een strak topje wat u omhoog kunt schuiven of een blouse die u open geknoopt kunt dragen. Ook is het leuk om de verschillende fases van uw zwangerschap in beeld te brengen bijvoorbeel: om de drie maanden, om hier een mooie collage van te maken voor op de babykamer.